Брикет для вирощування грибів опеньок 2 кг
- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
- Код: 003-101
289 ₴
Показати оптові ціниВисокоякісні грибні блоки Опенька Тополевого
100% натуральний матеріал
Склад брикету: Дубова тирса, висівки, соя, зерно
Висота 25 см
Вага 1.7-2 кг
Ці гриби плодоносять круглий рік, і немає певного часу для збору плодових тіл.
Штам дає рясний урожай грибів.
Вихід гриба - 1.5 - 2 кг в місяць, плодоносить 4-5 місяців, до півроку
Ці гриби плодоносять круглий рік, і немає певного часу для збору плодових тіл.
Це не порошок, а пророщений на високоякісному зерні міцелій, який повністю готовий до використання і гарантує багато врожаїв.
Високоврожайний, тривалого зберігання !!!
Штам дає рясний урожай коричневих грибів. Поверхня капелюшка гладка, блискуча. До складу субстрату входять відходи деревообробної промисловості та сільського господарства, а також їх суміші: тирса твердолистяних порід, деревні стружки, солома (80-90%), пшеничні висівки, відходи обмолоту зерна, пивна дробина (10-20%). Компоненти субстрату добре змішують, зволожують до рівня 70-75% і розфасовують в поліетиленові мішки. Субстрат може бути виготовлений за допомогою використання тривалої пастеризації або стерилізації.
Норма внесення посівного зернового міцелію: 5% від вологої ваги підготовленого субстрату, що має температуру 22-25ºС.
Температуру в приміщенні бажано підтримувати на такому рівні, щоб в субстраті було 22-24ºС. При цьому умови міцелій повністю обросте субстрат за 28-36 днів. Після цього рекомендується знизити температуру повітря до 14-16ºС, збільшити подачу свіжого повітря до 5-6 об'ємів на годину, освітленість 100-200 люкс і підтримувати високий рівень вологості (90-95%) для ініціалізації плодоношення.
Температура під час росту грибів повинна залишатися на рівні 14-18ºС, вологість злегка знижуватися (85-90%), подача свіжого повітря і освітленість залишається на колишньому рівні. Плодові тіла при цих умовах повністю формуються через 7-10 днів.
Корисні властивості опеньків
Опеньки з давніх давен відомі людству як корисні їстівні гриби.
Опіньки дуже смачні, мають ніжну м'якоть і яскраво виражений аромат. Вживають опеньки , зазвичай у свіжому вигляді для приготування супів, тушкування або для смаження. Попереднє відварювання не потрібно. Капелюшки можна сушити.
Особливо цінуються корисні властивості саме опеньків, адже завдяки високому вмісту вітамінів і мінеральних речовин вдається оздоровити організм.
Гриби опеньки – в чому їх харчова цінність
Завдяки унікальному складу опеньків, їх активно використовують в кулінарії. Гриби можна засолити, засушити або просто зварити. Вживати інгредієнт в їжу актуально і для тих, хто мріє схуднути. Калорійність опеньків становить 17 ккал на 100 г. Гриби опеньки складаються з великої кількості білка, який добре засвоюється організмом (2.2 г в 100 г). Літні опеньки містять високу кількість вітаміну B1. В основу продукту входять також вітаміни C, B1, E, PP. Також входять до складу цинк і мідь, які позитивно впливають на кровообіг людини. За кількістю кальцію і фосфору, опеньки фактично не поступаються рибі. Позитивно на організмі людини позначаються і такі мікроелементи, які входять до складу: натрій, залізо і магній. Сушені опеньки містять білка в 2 рази більше, ніж яловичина. Якщо вживати 100 г грибів в день, то вийде збагатити організм добовою нормою вітаміну B1 і С.
Свіжі гриби позитивно впливають на здоров’я людини, так як:
1. Підвищують захисні властивості імунної системи, завдяки аскорбіновій кислоті, що входить до їх складу. Компонент благотворно відображається на стані судин, виводить токсини і загоює ранки на шкірі.
2. Добре впливають на стан серця, через калій і магній, що в них міститься.
3. Зміцнюють волосся, нігті і мають позитивну дію на стан шкірного покриву завдяки вітаміну B2.
4. Проводять легкий послаблюючий ефект, що корисно для тих, хто страждає запорами.
5. Позитивно впливають на роботу щитовидної залози і сприяють утворенню гемоглобіну, що корисно для тих, хто страждає анемією. 6. Корисні властивості опеньків для хворих, які страждають на атеросклероз і цукровий діабет. Дослідження довели той факт, що регулярне включення грибів в раціон перешкоджає утворення ракових пухлин.
Опеньки активно використовуються в процесі виготовлення білкового хліба, корисного для хворих на цукровий діабет.
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Міцелій грибів |
Вид грибів | Печериці |
- Ціна: 289 ₴